netejar pvc - Tanlux
Avui en dia, i després de la situació de Covid viscuda aquest darrer any, donem molta importància a la neteja i manteniment de les nostres llars. En general els virus i bacteris s’acumulen en zones com a la cuina o al lavabo, però és important mantenir la ventilació d’aquestes. És en aquest punt on introduïm la neteja i la desinfecció de finestres i portes de PVC o alumini i la seva importància.

 

COM NETEJAR EL PVC

Per tal d’evitar ratllar la superfície, recomanem que no es facin servir raspalls, draps secs, paper de vidre, fregalls o altres materials aspres o rígids.

De fet, és tan senzill com mullar un drap amb aigua calenta i junt amb sabó neutre, passar-ho sobre el vidre. D’aquesta manera, aconseguim eliminar la pols, la brutícia i les taques. A més a més, per una neteja més concisa, també pots passar un pinzell per les juntes de goma.

A més a més, per realitzar un millor manteniment, és aconsellable greixar les frontisses amb olis específics, uns dos cops l’any.

netejar pvc - Tanlux

 

COM NETEJAR L’ALUMINI

En general en una casa, poden haver-hi moltes finestres amb base d’alumini i tot i que és un material resistent, se’n poden prevenir signes com la corrosió o òxid. Concretament per la neteja de les finestres, són necessàries una sèrie de mesures que cal tenir en compte.

  • Fer ús de guants, ja que es poden desprendre àcids perjudicials per a la nostra pell.
  • Emprar productes específics per a aquest material, que es poden trobar a supermercats, o buscar remeis casolans, com el vinagre blanc o la llimona.
  • Ventilar l’habitació on es troba la finestra.
  • Fer moviments verticals o horitzontals, mai circulars, ja que el resultat serà més uniforme i net.
  • Com a darrera opció, es pot recórrer a professionals de la neteja.

 

netejar alumini - Tanlux